Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović učestvovaće danas na Simpozijumu gradonačelnika koji se održava u Gracu.

Ovaj događaj je organizovan u okviru programa Svetske banke, sa ciljem da pomogne lokalnim samoupravama u Jugoistočnoj Evropi u procesu modernizacije i poboljšanja kriznog upravljanja, a okupiće 150 predstavnika iz sedam zemalja Jugoistočne Evrope.

11

Gradonačelnik Nedimović govoriće na sednici o liderstvu u vanrednim situacijama, upravljanju rizicima, kao i odluci da Sremska Mitrovica bude prva opština za implementaciju inovativnih mehanizama, kao što je osiguranje od katastrofalnih događaja.

Ostalim gradskim liderima i opštinskim zvaničnicima gradonačelnik Branislav Nedimović predstaviće naš grad kao primer dobre prakse u uspešnom prevazilaženju katastrofe (majske poplave 2014.)

22

Da podsetimo, predstavnici Svetske banke posetili su Sremsku Mitrovicu u junu prošle godine, kada su izrazili svoje zadovoljstvo što je Mitrovica pristala da učestvuje u pilot projektu koji će podrazumevati zaštitu od različitih prirodnih katastrofa.
Tom prilikom gradonačelnik je najavio dalju saradnju sa Svetskom bankom i otvorio pitanje osiguranja imovine, zaključio je tad da treba da vodimo računa o preventivi, kako bi nas kasnije što manje koštala šteta koja nastane.

You may also like