SAOBRAĆAJNA POLICIJA: Osam radarskih mesta u Laćarku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema podacima Saobraćajne policijske uprave u Sremskoj Mitrovici kroz Laćarak dnevno prođe u proseku 10.000 vozila, a s obzirom da je urađen nov put vozači sve manje poštuju ograničenja brzine i druge saobraćajne propise.

Najveći problem za bezbednost saobraćaja u Laćarku, prema rečima Vladimira Roljić, komandira saobraćajne policije ispostave u Sremskoj Mitrovic predstavljaju pre svega vozači koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja koje je, podsetio je Roljić, 50 km/h u naseljenom mestu i 30 km/h u zoni škole, zatim vozači teretnih vozila koji se kreću kroz naseljeno mesto, usporavaju saobraćaj i prouzrokuju stvaranje kolona što dalje vodi do čestog nepropisnog preticanja, i u noćnim satima vozači bicikala koji ne koriste svetla.

“Saobraćajna policija će intenzivno sankiconisati sve tri navedene kategorije učesnika u saobraćaju kako bi sprečila nastanak saobraćajnih nezgoda. Napravili smo osam radarskih mesta u Laćaraku od kojih je jedno u zoni škole i svaki dan dva sata pre podne i dva sata posle podne kontrolisaćemo brzinu kretanja kroz ovo naseljeno mesto. Novina koju smo uveli je ta da će se brzina kretanja kontrolisati i u noćnim uslovima odvijanja saobraćaja i da će se kao dokaz u prekršajnom postupku koristiti zapisnik koji sačini saobraćajna policija bez obzira što neće biti sačinjena fotografija”, rekao je Roljić.

Od 1. septembra kada je za saobraćaj pušten rekonstruisan reginalan put kroz Laćarak u tom mestu je sankcionisano 36 vozača zbog nepropisne brzine kretanja, njih 10 kretalo se brzinom iznad ograničenja u zoni osnovne škole.

You may also like