Sremska Mitrovica – „Prag dance open fest“ je međunarodni festival koji okuplja plesače iz cele Evrope, održava se svake godine u novembru mesecu, a za Plesni klub „Sirmium dance“ iz Sremske Mitrovice ovo je četvrto pojavljivanje na tom prestižnom takmičenju. Na žalost u nedostatku sredstava mitrovački plesni klub imao je samo jednog predstavnika i to Sandru Prokić.

gir_8445

Sandra je učenica plesnog kluba već šesta godina, a prvi put se takmičila u juniorskoj kategoriji i osvojila prvo mesto. To je veliki uspeh kako za nju tako i za sam plesni klub.

Pripreme za ovo takmičenje za Sandru su bile veoma naporne, ali uz veliki rad i napor trud se isplatio, ona je opravdala je poverenje svog koreografa Svetlane Olene Rimac, a i trenera Željka Rimac i svojim uspehom najavila dobar početak njene takmičarske sezone.

Sandra se trenutno sprema za sledeće takmičenje koje se održava 3. decembra u Banja Luci – „Winter Open fest“.

gir_8413

Takmičenje u Pragu je okupilo 1.200 takmičara iz deset evropskih zemalja i to Rumunije, Belorusije, Rusije, Mađarske, Makedonije, Slovačke.

Sudije na ovom takmičenju su bile internacionalne iz Srbije, Ukrajine, Makedonije, Rumunije. Svetlana Olena Rimac je imala tu čast da se nađe na listi sudija i da sudi ovo takmičenje.

Ovo je bila prilika i da se razviju mnoga prijateljstva i saradnja sa drugim klubovima tako da su usledili pozivi na takmičenje koje organizuje Maja Skenderovicć Bonić u Pozarevcu 27. novembra i poziv od internacionalnog sudije Tamare Grujcinovske iz Makedonije za sledeću godinu u novembru.

You may also like