Sremska Mitrovica – Jedan od trenutno najuspešnijih mitrovačkih atletičara, bacač koplja Vedran Samac više nije član AK „Sirmium“ iz Sremska Mitrovice.

Samac je prelazni rok novembar – decembar iskoristio i prešao u Atletski klub „Vojvodina“ iz Novog Sada u kojem će nastaviti svoju karijeru.

Kako je Samac izjavio za Ozon radio, na ovu odluku je uticalo nekoliko faktora, a presudni je bio svakako trener Feđa Kamasi sa kojim sarađuje, a koji radi u AK „Vojvodina“.

samac1

Samac u četvrtak, 14. januara putuje na pripreme u Južnoafričku Republiku, u jedan od najpoznatijih sportskih kampova u kojem se pripremaju mnogobrojni šampioni.

„Očekujem da i ova sezona bude uspešna za mene, takmičenja počinju već u martu kada se održava Evropski kup za bacače u Rumuniji, a zatim me čeka i Evropsko prvenstvo u Amsterdamu, u julu mesecu. Normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru još uvek nisam ostvario, ali ne znači da neću, ima još vremena“, rekao je Samac.

Uspešni kopljaš se zahvalio Gradu Sremska Mitrovica na podršci tokom prethodne godine i izrazio nadu da će u novom klubu postići i nove, još bolje rezultate.

Možda Vam se svidi i