Šampion evrope donosi pojas u Laćarak! Velika pobeda Darka Stošića!

Od strane Ozon
0 komentar

Srpski MMA borac Darko Stošić postao je šampion FFC-a u teškoj kategoriji, pošto je u Lincu, nakon tri runde i jednoglasne odluke sudija, savladao Holanđanina Diona Staringa!
stosic-620x350

Stošić je tako ispunio obećanje dato pre meča da pojas ide u Srbiju.

– Meč je bio naporan, protivnik je bio daleko iskusniji od mene, ali sam sve vreme bio skoncetrisan i verovao sam u sebe i to mi se na kraju isplatilo. Želim da zahvalim svom timu koji je stajao uz mene sve vreme priprema i meča – rekao je srpski borac odmah posle trijumfa.

Kada su se slegli utisci javio se i preko fejsbuka.

– Bože kakva noć! Da se javim posle duge i naporne večeri. Uradio sam ono što mnogi nisu mogli, pobedio sam sebe u glavi u tom ringu. I postao šampion. Dion je borac koji je pokazao da ima srce i moje poštovanje će uvek imati! Ovo je veliki trenutak za mene i za MMA sport u Srbiji. Hvala puno svima na podršci. Dobio sam hiljade lepih poruka. Najviše sam zahvalan ljudima koji su bili sa mnom u Lincu. Pobedu posvećujem mom uglu: Džoniju i Davidu koji su srce ostavili zajedno sa mnom. Naravno, i mojoj lepšoj polovini koja me bodrila tokom sve tri runde, FFC – u i mom menadžeru koji su mi pružili ovu sansu! Istorijska noć!

Borba između Srbina i Holanđanina, dva puta odlagana, bila je dugo očekivana, a kada je konačno došlo vreme da borci jedan drugom izađu “na crtu”, naš predstavnik bio maestralan.

Stošić je ovim trijumfom nastavio dominaciju u ringu, jer je vezao petu pobedu u nizu, a ukupno devetu u karijeri, uz jedan poraz koji je doživeo još 2014. godine.

Staring je u karijeri imao 46 borbi u karijeri uz učinak od 34 pobede i 13 poraza.

FFC 26 u okviru koga se održala borba Stošića i Staringa, bio je centralni događaj dana u Lincu.

(Telegraf.rs)

Možda Vam se svidi i