Salaš Noćajski dobija radnu zonu

Sremska Mitrovica – Kao jedna od tačaka dnevnog reda danas održane 46. po redu sednice Skupštine Grada Sremska Mitrovica našao se i Predlog odluke o donošenju plana detljne regulacije radne zone Salaš Noćajski 1.

“Ovaj Predlog je veoma bitan strateški domkument za Grad Sremska Mitrovica, u pitanju je lokacija preko puta fabrike Hrana produkt u Salašu. Tri domaća preduzetnika koja se bave proizvodnjom brodova, odnosno čamaca su nam uputila pismo o nameri i izrazila zainteresovanost da zajedno nastupe, izgrade novi proizvodni objekat na toj lokaciji i zaposle oko pedeset radnika”, kaže Vladimir Petković, načelnik Gradske uprave urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove.

Lokalna samouprava u saradnji sa Javnim preduzećem “Direkcija za izgradnju grada” pripremila je plan detaljne regulacije koji je danas prošao skupštinusku proceduru.

“Usvajanjem Predloga uspeli smo da pomognemo domaćim preduzetnicima u realizaciji planskog dokumenta, kako bi u narednom period mogli bez ikakvog problema da dobiju građevinsku dozvolu, izgrade objekta, zaposle ljude i jednostavno ožive taj deo Mitrovice”, dodaje Petković.

On objašnjava da je krajnji cilj Grada po ovom pitanju da se vremenom na toj lokaciji formira još jednu prava industrijska zona, kako se investitori ne bi bazirali samo na dve postojeće zone, Sever i Jezero, nego ulagali i u Mačvi I na taj način oživeli i taj kraj.

You May Also Like