Sremska Mitrovica – Na konkurs za 6. međunarodni festival poezije mladih pesnika „Mašta i snovi“ pristiglo je ukupno 1912 pesama od autora iz deset zemalja (Republika Makedonija, Republika Srbija, Bosna i Hercegovina – Republika Srpska, Mađarska, Bugarska, Rumunija, Crna Gora, Republika Slovenija, Republika Hrvatska i Nemačka).

Nakon izvršene selekcije, žiri (Nedeljko Terzić, pesnik i književni kritičar – predsednik žirija, prof. dr Slađana Milenković, doktor srpske književnosti i mr Sanja Jovanović, urednik programa Centra za kulturu „Sirmiumart“) je jednoglasno doneo odluku o dobitnicima nagrada za najbolja pesnička ostvarenja i izvršio izbor pesama koje će biti publikovane u Zborniku. Takođe je doneo odluku i o dodeli pohvala određenim školama za doprinos Šestom međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi“.

LOGO Masta i snovi

Doneta je odluka i o dobitnicima nagrade „Sučani sat“, koja se dodeljuje piscima za književno delo i za podsticaj dečjeg literarnog stvaralaštva.

Od ove godine uvedene su i „specijalne nagrade“ za najljubavniju, najplemenitiju i najslikovitiju pesmu, koje dodeljuju „prijatelji festivala“.

Šesti međunarodni festival poezije mladih pesnika „Mašta i snovi“ biće održan 17. maja sa početkom u 18 časova u „Art klubu“ Centra za kulturu „Sirmiumart“, u Sremskoj Mitrovici, Vuka Karadžića 10. Povodom toga, biće organizovan program i svečano uručenje nagrada i pohvala.

Organizator Festivala – Centar za kulturu „Sirmiumart“, zahvaljuje se na trudu i učešću, na ovogodišnjem konkursu, svim autorima i ustanovama.

Autori, čije su pesme u Zborniku, mogu preuzeti besplatan primerak istog nakon završetka Festivala, odnosno posle 17. maja. Potrebno je doći u Centar za kulturu „Sirmiumart“ ili naručiti Zbornik telefonom (+381 (0)22 621-194). Isto važi i za škole koje će Zbornik preuzeti za svoje biblioteke.

Spisak dobitnika nagrada i pohvala može da se pogleda na internet stranici Centra za kulturu „Sirmiumart“ (www.sirmiumart.com / KONKURSI) odnosna na OVDE.

Možda Vam se svidi i