Rekonstrukcijom vodovodne mreže do boljeg vodosnabdevanja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U selu Manđelosu su trenutno u toku radovi na rekonstrukciji dela vodovodne mreže. Radi se o ulici Save Sogić u dužini od oko 350 metara.

Radove čiji završetak se očekuje tokom naredne nedelje danas je obišao Borislav Babić, direktor JKP „Vodovod“ iz Sremske Mitrovice. Babić je kratko objasnio da će ovi radovi omogućiti da stanovnici pomenute ulice nakon više od 20 godina imaju stabilan pritisak vode.

15515665_1789607887958819_310556123_o

„Stanovnici ulice Save Sogić imaju velikih problema sa pritiskom vode iz prostog razloga jer je ulica u višem delu sela, kako bi se njima obezbedilo kvalitetnije i stabilnije vodosnabdevanje mi smo pristupili rekonstrukciji dela mreže i na ovaj način ćemo problem, nadam se, u potpunosti otkloniti“, rekao je Babić i dodao da sa ovim radovima „Vodovod“ nastavlja praksu izdvajanja novca za unapređenje vodosnabdevanja u seoskim sredinama.

Vladimir Nastović, član saveta Mesne zajednice „Manđelos“ kratko je izrazio zadovoljstvo što će se ovaj dugogodišnji problem rešiti i što će i stanovnici ulice Save Sogić konačno imati pojednako kvalitetno vodosnabdevanje kao i drugi meštani Manšelosa, istakavši da je njihov problem bio i veći tokom letnjeg perioda kada je povećana potrošnja vode.

Radovi na rekonstrukciji dela vodovne mreže u ulici Save Sogić počeli su prošle nedelje, a reč je o postavljanju novog cevovoda prečnika 110 mm.

Prema podacima „Vodovoda“, Manđelos je dobio vodu 1970.godine, kroz izgrađeno lokalno izvorište sa vodovodnom mrežom. Tek 1997. godine povezan je na javni sistem vodosnabdevanja. Međutim, problemi u vodosnabdevanju ulice Save Sogića datiraju upravo od tada.

Za radove u Manđelosu iz budžeta „Vodovoda“ izdvojena su sredstva u visini od 1,2 miliona dinara.

You may also like