Sremska Mitrovica – Kompletan parket u sportskoj sali Srednje Prehrambeno – hemijske i šumarske škole u Sremskoj Mitrovici je rekonstruisan. Za ovu namenu iz budžeta grada izdvojeno je nešto više od dva miliona dinara.

Parket u ovoj sportskoj sali nalazio se u izuzetno lošem stanju, a ovo je njegova prva rekonstrukcija nakon skoro dvadeset godina.

„Po parketu su pre ove rekonstrukcije bile velike rupe tako da je bilo onemogućeno da se sala normalno koristi za bilo kakve sportske aktivnosti. Ovu salu koristi veliki broj dece, ne samo učenici škole, nego i polaznici škole fudbala, ekipa rukometa, odbojke, futsala, jednostavno sala se puno koristi i bilo je krajnje vreme da se renovira, jer ako se ne koristi onda kao i da ne postoji“, rekao je Nebojša Ognjenović, direktor Prehrambeno hemijske i šumarske škole.

12544218_1659592817626994_158858278_o

Ilija Nedić, nečelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu rekao je da je rekostrukcija parketa u Prehrambeno – hemijskoj i šumarskoj školi realizovana u okviru programa koji je pokrenut prošle godine, a koji podrazumeva podršku adaptaciji školskih sala s ciljem poboljšanja uslova za održavanje nastave fizičkog vaspitanja i trenažnog procesa klubova koji koriste školske sportske sale za svoje potrebe. On je najavio da će se sa realizacijom programa nastaviti i tokom ove godine.

„Upravo kao i prošle godine, i tokom 2016. planiramo da obezbedimo sredstva za adaptaciju još nekoliko sportskih školskih sala kako bi smo u tim školama poboljšali uslove za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja i trenažne procese sportskih klubova“, kratko je najavio Nedić i dodao da će konkurs za škole biti raspisan u februaru mesecu i da će nakon njega biti poznato u kojim školama će se rekonstruisati sale.

939371_1659592814293661_388752349_o

Za rekonstrukciju parketa u sportskoj sali Srednje Prehrambeno – hemijske i šumarske škole u Sremskoj Mitrovici iz budžeta grada izdvojeno je 2.000.045 hiljada dinara.

Možda Vam se svidi i