Reciklažom odeće i obuće pomoć za Crveni krst i dečije odeljenje u bolnici

Sremska Mitrovica – Udruženje Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice krajem marta i početkom aprila meseca uputiće dve donacije i to jednu Crvenom krstu, a drugu dečijem odljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Donacije su obezbeđene zahvaljujući projektu „Doniraj, recikliraj, ne bacaj“, koji ovo Udruženje u saradnji sa svetskom humanitarnom organizacijom „ProsPer“ uspešno realizuje od kraja 2014. godine.

U okviru ovog projekta u Sremskoj Mitrovici postavljeno je ukupno šest kontejnera za prikupljanje odeće i obuće za reciklažu i upravo zahvaljujući reciklaži njihovih sadržaja Udruženje je prošle godine u maju mesecu uputilo 170 kilograma šećera kao donaciju Crvenom krstu, odnosno korisnicima Narodne kuhnje.

Projekat “Doniraj, recikliraj, ne bacaj” ima za cilj podizanje svesti i edukaciju stanovništva o potrebi i značaju recikliranja tekstila. Sav materijal koji je prikupljen i koji se prikupi biće poslat specijalnim brodskim kontejnerima u Belgiju gde će prvo biti sortiran a nakon toga recikliran. Materijal koji bude mogao da se upotrebljava biće poslat u Indiju, Afriku i Aziju a materijal koji ne bude mogao da se koristi biće iskorišćen za proizvodnju industrijskih krpa, končića, filca i flekica za puteve.

You May Also Like