Sremska Mitrovica – Ministarstvo odbrane objavilo je konkurs za upis kandidata na Vojnu akademiju i u Vojnu gimnaziju u 2016/2017 školskoj godini, koji je otvoren do 31. marta.

U Vojnu gimnaziju biće primljeno 30 kandidata više nego prošle godine, ukupno 120 učenika, u Vojnu akademiju 90 kadeta, dok će na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biti primljeno 25 kadeta, piše u saopštenju.

vojska

Kandidati će obaveštenje o rezultatima konkursa dobiti od Vojne gimnazije počev od 10. juna, a detaljniji uslovi mogu se pronaći su na sajtu Ministarstva odbrane OVDE.

Promocija konkursa vojne škole održaće se u skupštinskoj sali Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici u petak, 19. februara sa početkom u 11:00 časova. Mitrovčanima će biti predstavljeni konkursi za upis u Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA. Promociji mogu da prisustvuju svi zainteresovani kandidati i članovi porodica sa teritorije nadležnosti Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica iz opština: Šid, Ruma, Pećinci, Irig, Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i