RADOVI: Osvetljenje duž keja i još jedan parking u Mačvanskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na postavljanju ulične rasvete duž keja u Mačvanskoj Mitrovici zvanično su počeli u ponedeljak.

Prema rečima Miloša Kovača, predsednika saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica ukupno će biti postavljeno 37 svetiljki sa obe strane od pešačkog mosta na dužini od oko 1,5 km. Vrednost radova iznosi 3.444.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Mesne zajednice. Rok za završetak radova je 30 radnih dana.

Uporedo sa radovima na postavljanju ulične rasvete u Mačvanskoj Mitrovici radiće se na izgradnji parkinga preko puta nekadašnje upravne zgrade Brodogradilišta “Sava”.

U pitanju je parking za oko 40 do 50 parking mesta koji će se pružati duž puta od crkve sve do arterske česme. Kao i postavljanje ulične rasvete, tako i radove na izgradnji parkinga kompletno finansira Mesna zajednica, a sredstva koja su predviđena za ovu namenu iznose 1,5 milona dinara. Radovi na izgradnji parking počeli su u danas, a rok za njihov završetak je takođe 30 radnih dana.

“Verujem da će radovi na postavljanju rasvete, ali i izgradnji parkinga biti završeni i pre dogovorenog roka, ne očekujem da će biti nekih nepredviđenih problema koji bi eventualno odložili njihov kraj”, rekao je Kovač i dodao da će izgradnjom novog parking u velikoj meri biti rešen još jedan od problema stanovnika ovog mesta.

Kovač je najavio i da će u narednom periodu biti adaptiran, odnosno izbetoniran i jedan deo površine kod pešačkog mosta za potrebe mini pijace, koja se već tamo nalazi i zahvalio se gradonačelniku Sremske Mitrovice Branislavu Nedimoviću, preduzeću “Metalfer” i „Hidrograđevinaru“ koji su u prethodnom period omogućili šljunčenje puta u romskom naselju u Mačvanskoj Mitrovici.

You may also like