Radovi napreduju, nastava ne trpi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Izgradnja novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskom Mitrovici teče po planu, bez većih poteškoća i predviđenom dinamikom.

Kako je za radio Ozon rekao Slađan Papić, direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“, već uveliko su u toku radovi na izgradnji temelja škole.
Prema njegovim rečima do sada nije bilo nikakvih problema, a nada se da će tako ostati i u narednom periodu.

Papić je naglasio da radovi ne ometaju nastavu i da učenici ne gube čak ni časove fizičkog vaspitanje, jer se oni odvijaju na savskom keju i improvizovanom sportskom terenu ispod keja.

Projekat izgradnje nove škole sastoji se iz dve faze, prva faza obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje i početak izgradnje novog objekta škole na tom mestu. Nakon završetka ove faze počela bi druga faza koja obuhvata rušenje ostatka zgrade postojeće škole, izgradnju fiskulturne sale, kabineta za tehničko, kuhinje, trpazarije, produženog boravka.

Nova škola će imati 16 učionica, od toga šest u prizemlju i 10 na spratu i kancelarije administracije, kabinete i kuhinju nemaju druge škole sa teritorije grada.

Vrednost prve faze radove koje finansira Grad Sremska Mitrovica iznosi oko 80 miliona dinara, a rok za završetak istih je 150 radnih dana.

Škola u Mačvanskoj Mitrovici je izgrađena kao privremeni objekat 1963 godine, a trenutno nastavu u njoj prati 480 učenika.

Možda Vam se svidi i