Radovi na podvožnjaku napreduju po planu

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji podvožnjaka između Fruškogorske ulice i magistralnog puta Beograd – Zagreb u Sremskoj Mitrovici za sada se odvijaju bez problema i predviđenom dinamikom.

Kako je za Ozon media objasnio zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimir Sanader završena je izrada zaštitnog metalnog štita, a u toku je priprema za postavljanje podkonstrukcija i izlivanje betona na kojem će se kasnije raditi asfalt.

“Trenutno je u toku je izvođenje ozbiljnih radova koji će dovesti do samog probijanja tunela. Očekujemo da samo kopanje tunela počne u narednih mesec, mesec i po dana. Ti radovi će se odvijati dosta sporo jer je sama tehnologija takva, a i projektom je predviđeno da se radi po dva metra tunela i da se onda naliva beton”, objasnio je Sanader.

On je dodao da se za sada izvođač radova nije susreo sa većim problemima koji bi uticali na dinamiku radova.

“Na svu sreću nismo imali problema prilikom radova, sve one stvari koje su nas plašile i koje su za nas bile nepoznanica, kao što su ostaci rimskog carstva i podzemne vode, uspešno su izbegnute”, rekao je Sanader i dodao da će u narednom periodu s obzirom da se leto završava, a počinje jesen dinamika radova u velikoj meri zavisiti od vremenskih uslova, za koje se nada da će ići na ruku izvođaču radova.

“Eventualno neke velike vremenske neprilike će dovesti do pomeranja i odlaganja pojedinih radova, ali za sada sve ide svojim tokom i aposolutno smo u dinamici izvođenja radova”, zaključio je Sanader.

Podsećamo radovi na izgradnji podvožnjaka se vrše prema najmodernijim tehnologijama koje će omogućiti da tokom trajanja posla železnički saobraćaj nesmetano funkcioniše.

Podvožnjak će biti osam metara dubok i 17 metara dug pedviđa saobraćajnica za drumski saobraćaj, a sa obe strane kolovoza nalaziće se pešačke i biciklističke staze.

You May Also Like