Projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od 1. marta

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo kulture i informisanja raspisaće danas šest konkursa za projektno sufinansiranje iz oblasti informisanja, za šta su izdvojena 262 miliona dinara.
U saopštenju Ministarstva navodi se da se konkursi raspisuju u cilju podizanja kvaliteta medijskih sadržaja i podrške medijima i novinarima u objektivnom i pravovremenom informisanju gradjana.
Kako se navodi, biće raspisani konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, projekata koji se realizuju putem elektronskih medija sa sedištem na teritoriji Kosova i Metohije u 2016, kao i projekata iz oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Biće raspisani i konkursi za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom, zatim projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja i projekata iz oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama region.

Pravo učešća na konkursima imaju izdavači medija čiji medij je upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja i koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

„Za sufinansiranje projekata koji budu odabrani na konkursima, Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo je 262 miliona dinara, čime je budžet u svim kategorijama uvećan u odnosu na prethodnu godinu“, piše u saopštenju.

Konkursi će biti objavljeni 1. marta u dnevnim novinama Politika i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Možda Vam se svidi i