Proglašeni pobednici državnog prvenstva u vazduhoplovnom jedriličarstvu

Sremska Mitrovica – Piloti Srđan Šal (AK „Zrenjanin“), Milorad Ivanović (KSL „Ares“) i Aleksandar Veg (AK „Sremska Mitrovica“) najbolji su takmičari državnog prvenstva u vazduhoplovnom jedriličarstvu koje je od 7. do 14. avgusta održano na sportskom aerodromu „Veliki Radinci“ u Sremskoj Mitrovici, saopštio je Vazduhoplovni savez Srbije (VSS).

– Na takmičenju je učestovalo sedam takmičara iz četiri kluba. Zahvaljujući radu sa novim pilotima, ove godine se zapaža niži nivo godina takmičara, koji je na ovogodišnjem prvenstvu iznosio 38. Zanimljivo je napomenuti i da je drugoplasirani Milorad Ivanović nedavno stekao dozvolu i da mu je ovo prvo takmičenje – rečeno je u VSS-u.

unnamed-9

Piloti su u zbiru proveli 34 sata i 24 minuta leta u jedrilicama, dok su avioni-šleperi naletali 3 sata i 51 minut. Ukupno je pređeno blizu 1900 kilometara.

Prilikom svečanog zatvaranja takmičenja i proglašenja pobednika, prisutnima su se obratili Dragan Jevtić, direktor šampionata, Labud Bulatović, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije i Saša Bugardžija u ime grada Sremske Mitrovice.

– Hoću da zahvalim entuzijastima iz Vazduhoplovnog saveza Srbije i AK Sremska Mitrovica što su organizovali ovo prvenstvo. Želim da vas pozdravim ispred grada Sremska Mitrovica i da vas pozovem da nam ponovo dođete što pre. Grad je i do sada pomagao jedriličarstvo i nastaviće to i u buduće – istakao je Bugardžija, saopštio je VSS.

Izvor: tangosix.rs
Foto: Uroš Ristivojević

You May Also Like