Prodaje se imovina kompanije „Big bul”

Od strane Ozon
0 komentar

Na osnovu rešenja stečajnog sudije Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici o bankrotstvu, stečajni upravnik kompanije „Big bul” u stečaju iz Bačinaca oglasio je javnu prodaju pokretne i nepokretne imovine te nekada poznate mesne industrije. Prodaja imovine „Big bula” biće sprovedena metodom javnog nadmetanja.

Po drugi put na prodaji će se naći dva paketa. U prvom je nepokretna imovina, koju čine zemljišta u građevinskom području u Bačincima, na kojima su zgrade, delom celokupno vlasništvo „Big bula”, a ima i onih gde je ta kompanija polovični vlasnik. Početna cena za te parcele i objekte je 2.122.500 dinara. U drugom paketu je pokretna imovina, koju čine: kancelarijski i restoranski nameštaj, oprema u preradi, klanici, pakeraju, logističkom magacinu, kao i oprema u prodavnici u Baču. Početna cena te imovine na javnom nadmetanju je 5.571.872,50 dinara. Javno nadmetanje biće održano 28. decembra u 10 časova u Sremskoj ulici u Bačincima.

Industrija mesa i mesnih prerađevina „Big bul” počela je da radi 1993. kao mali zanatski pogon s 25 zaposlenih. Zahvaljujući dobroj proizvodnji i atraktivnoj lokaciji u Bačincima, pored Šida, blizu auto-puta i državne granice prema Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, brzo je rasla i zapošljavala oko 750 radnika. Tokom postojanja „Big bul” je otvorio osamdeset prodavnica na teritoriji Srbije pa je svoju maloprodajnu mrežu imao u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kragujevcu, Požarevcu… Pre desetak godina „Big bul” je, kao izvozno orijentisana industrija, pokazivao interesovanje da kupi Industriju mesa „Srem” u Šidu, ali to nikad nije realizovano.

Umesto proširenja proizvodnje, „Big bul” je otišao u stečaj jer je Privredni sud u Sremskoj Mitrovici u junu 2012. godine otvorio stečajni postupak nad tom kompanijom. U tom trenutku račun „Big bula” je bio blokiran u neprekidnom trajanju od 387 dana, a na kraju marta te godine ukupan iznos blokade stečajnog dužnika bio je 120.527.464,42 dinara.

Lj. Malešević / Dnevnik

You may also like