Prijem za sportiste Sremske Mitrovice u Pokrajinskoj Vladi

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, na prijemu u Pokrajinskoj vladi, svečano su ispratili sportiste iz Vojvodine, njihove trenere i sportske funkcionere, na Olimpijske igre u Rio, poželevši im da budu uspešni i da dostojno predstave Srbiju i sport.

Na prijem su pozvani i sportisti, odnosno treneri iz Sremske Mitrovice i to Saša Radmanović, koji će na Igrama pored Uroša Pavlovića i Miroslava Aleksića trenirati srpski kajakaški tim, Dragana Tomašević, bacačica diska kojoj će ovo biti četvrte Olimpijske igre i njen trener Danilo Krtinić.

„Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam deo tima Srbije na ovogodišnjim Igrama. Veliki je uspeh obezbediti i samo pravo učešća na Olimpijadi, ali nama nije to krajni cilj, jer cilj je da se vratimo sa što boljim rezultatma. Nadam se da će Dragana Tomašević, pa i Krtinić i ja kao treneri dostojno predstavljati Srbiju, ali i naš grad Sremsku Mitrovicu“, rekao je Radmanović za Ozon media nakon prijema. On je dodao da je vrlo uzbužen zbog puta i da jedva čeka da takmičenje počne.

Pored njih Sremsku Mitrovicu na OI predstavljaće i kajakaš Marko Tomićević, član sremskomitrovačkog „Vala“.

Predsednik pokrajinske vlade Mirović na prijemu je rekao da su mnogi od olimpijaca, koji su iz Vojvodine, slavu sporta i svoje zemlje već proneli do onih visina koje izazivaju snažne emocije, kao nedavno Ivana Španović sa zlatnom medaljom na evropskom takmičenju, te da veruje da će po povratku iz Brazila ponovo biti zajedno na nekom od balkona.

On je poručio sportistima da je obaveza Pokrajine da čini mnogo više nego do sada na stvaranju uslova za razvoj sporta.

„Zato smo i napravili planove za razvoj sportske infrastrukture, posebno u onim delovima Vojvodine u kojima to do sada nije bio slučaj. Brojne su inicijative u mnogim opštinama i gradovima da pomognemo i mi ćemo u skladu sa raspoloživim sredstvima, to i činiti. Ideja je da motivišemo nove, buduće olimpijce, koji će jednog dana zameniti vas i da u sportu, kao i u svim drugim oblastima u životu, imamo kontinuitet, snagu i tradiciju“, poručio je Mirović.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez zahvalio se olimpijcima što su se, i pored velikih obaveza pred put, okupili u Pokrajinskoj vladi.
„Svojim radom, posvećenošću, talentom i odricanjem, došli ste do momenta kada imate šansu da u najjačoj konkurenciji ispišete novu stranicu svetskog i srpskog sporta. Sport je od izuzetnog značaja za našu zemlju, a vi ste najbolji ambasadori naše zemlje i najbolji promoteri pravih vrednosti, na koje svi treba da se ugledamo“, rekao je Vlademir Batez.

fOTO: VOJVODINA.GOV.RS

Možda Vam se svidi i