Prijem u Gradskoj kući za mladu pijanistkinju Taru Vukadinović

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić organizovao prijem za mladu pijanistkinju Taru Vukadinović iz Mačvanske Mitrovice koja je osvojila prvu nagradu na takmičenju u Moskvi i njenu profesoricu Margaritu Vujović.

Tara je na XII Međunarodnom festivalu slovenske muzike održanom u Moskvi od 18. do 23. maja u Dečijoj školi umetnosti i iskustava (“Detskaya shkola iskusstv im. M.A. Balakireva”) na kojem je učestvovalo oko 600 takmičara osvojila prvu, najvišu nagradu laureat I stepena.

Učešće na Festivalu u Moskvi, mlada pijanistkinja je obezbedila osvajanjem takođe prvog mesta na 8. Takmičenju pijanista Slavenski u Beogradu, na kojem je briljirala i osvojila 99 poena.

„Dobiti prvu nagradu u državi kao što je Rusija, koja je poznata riznica umetnosti i sporta je vrlo prestižno i mogu slobodno da kažem da je ova nagrada veoma značajna ne samo za Sremsku Mitrovicu nego za celu Srbiju“, rekla je Vujović prilikom prijema.

On je dodala da nagrada s jedne strane podstiče da nastave dalje se radom, a s druge obavezuje da ostanu na vrhunskom nivou.

„Vrhunskih pijanista ima puno, a mi se truditi da budemo u rangu sa njima, pa i bolje“, zaključuje Vujović.

Tara je rekla da je izuzetno ponosna na svoj uspeh i na to što joj je bavljenje onim što voli omogućilo da poseti Moskvu. Ona je objasnila da dnevno vežba po nekoliko sati, ali da joj to ne predstavlja problem i da uživa u tome.

Načelnik Nedić je njoj i njenoj profesorici poželeo puno uspeha u daljem radu i dodao da će Grad Sremska Mitrovica koliko god bude u mogućnosti da im pomogne za neka od narednih takmičenja.

Možda Vam se svidi i