Period za prijavu dece za učešće na takmičenju drugog etno Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“ traje do 25. marta, saopštila je Fondacija „Tijana Jurić“.

Festival će biti održan od 17. do 19. juna u Bajmoku, a pravo učešća imaju deca do 16 godina iz cele Srbije.

 

„Glas anđela – Tijana Jurić“ je jedinstveni festival u zemlji za takmičenje dece u etno pevanju. Osnovan je u znak sećanja na Tijaninu ljubav prema etno muzici i izuzetnom talentu koji je imala. Uslovi koje takmičari treba da ispune jesu starost do 16 godina i poznavanje etno – tradicionalnih pesama. Kako je saopšteno, obavezno je i popunjavanje formulara za prijavu saglasnosti roditelja/staratelja, koji se mogu preuzeti na sajtu www.tijana.rs ili upitom na Fejsbuk stranici Fondacija Tijana Jurić.

Rok za prijavljivanje ističe 25. marta u ponoć, a prijave se mogu slati putem pošte na adresu Fondacija Tijana Jurić, Trg cara Jovana Nenada 15, 24000 Subotica, 8. Sprat, sa naznakom Prijava za Festival „Glas anđela“ ili putem mejl adrese fondacija@tijana.rs

Kandidati čije prijave budu potpune, biće kontaktirani i pozvani na audiciju na kojoj će stručni žiri odabrati 10 najboljih takmičara. Oni će se takmičiti 18. juna, u okviru drugog festivalskog dana u Bajmoku, saopštila je fondacija. Termini održavanja audicija su 2. i 3. april, a zatim 9. i 10. april. Gradovi u kojima će audicije biti održane zavise od prijava učesnika, i biće naknadno saopšteni.

NAGRADE ZA PRVA TRI MESTA – STIPENDIJA NAJBOLJEM TAKMIČARU

Fondacija „Tijana Jurić“ nagradiće najboljeg takmičara stipendijom u iznosu od 54.000 dinara koja će se isplaćivati u školskoj godini 2016/2017. Stipendija će se isplaćivati devet meseci u jednakim mesečnim ratama od 6000 dinara. Takmičari koji budu osvojili drugo i treće mesto, dobiće utešne nagrade.

Možda Vam se svidi i