Preminula Jadranka Stojaković

Od strane Ozon
0 komentar

Poznata pevačica i kantautorka Jadranka Stojaković, preminula je u 66. godini, u utorak veče u jednom domu za stare u Banjaluci, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

JadrankaStojakov
Jadranka Stojaković je poslednjih nekoliko godina živela u Banjaluci, i duže vreme je bolovala je od multipla skleroze. Bolest, koja je prouzrokovana nakon pada na bini 2009. godine, naterala ju je da odustane od koncerata i javnih nastupa.
Jadranka je rođena 24. jula 1950. u Sarajevu, gde je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom sevdalinki starih gradskih ljubavnih pesama, kao i obradom poezije srpske pjesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

Radila i primenjenu muziku za televiziju (Dečije emisije Televizije Sarajevo), te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živela je u Japanu, do povratka 2012. godine.

Gotovo da nema čoveka u republikama bivše Jugoslavije koji ne zna pesme Jadranke Sojaković „Sve smo mogli mi“, „Što te nema“ i „Ima neka tajna veza“.

Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Možda Vam se svidi i