Prehrambeni tehničari na praksu u „Mitros“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Donacijom laboratorijske opreme koju je „Mitros“ pre mesec dana uputio Srednjoj Prehrambeno hemijskoj i šumarskoj školi u Sremskoj Mitrovici načinjen je prvi korak u saradnji koja će u budućnosti isprepletati rad ove obrazovne ustanove i mesnog prerađivača.

Pored opreme, od koje je jedan deo bio u potpunosti nov i u orginalnom pakovanju, PHŠ škola je dobila i određen broj hemikalija, pa je zahvaljujući donaciji formirana još jedna hemijska laboratorija namenjena za prehrambenu struku. Kako je objasnio direktor PHŠ škole Nebojša Ognjenović svake godine za potrebe laboratorija izdvoje se sredstva u visini od 300.000 do 400.000 hiljada dinara, a donaciji donacijom „Mitrosa“ su te potrebe zadovoljene za period od 3-4 godine, pa je ostvarena i velika ušteda.

„Donacija je označila početak saradnje sa „Mitrosom“ koju vidimo kao jednu veliku šansu za uvođenje modela dualnog obrazovanja u našu školu, ta saradnja ogledaće se pre svega u tome što će učenici pojedinih smerova praktičan deo nastave obavljati upravo u prostorijama „Mitrosa“, a u planu je da najbolji pojedinci budu nagrađeni tako što će im biti pružena šansa za zapošljavanje u Mitrosu“, objašnjava Ognjenović.

Ognjenović kaže da misli da će od 1. septembra učenici već krenuti na praksu u „Mitros“, i to učenici prehrambenog smera za koji se nada da će u narednim godinama vladati veća zanteresovanost đaka.

„Postoji jedan dogovor između naše škole i gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića da se u nekom narednom periodu ostvari saradnja i sa drugim kompanijama koje posluju na teritoriji grada, što će biti još jedan veliki korak u procesu uvođenja sistema dualnog obrazovanja“, dodaje Ognjenović.

Za kraj on je rekao da ove godine neće biti novih zanimanja, ali već sledeće godine u skladu sa potrebama tržišta biće formirani novi smerovi u školi.

Foto: nadji.info

Možda Vam se svidi i