Prazne klupe u mitrovačkim srednjim školama

Sremska Mirovica – Prema podacima Gradske uprave za obrazovanje nakon drugog upisnog kruga u srednje škole u Sremu je ostalo još 413 slobodnih mesta, a samo 6 neraspoređenih učenika.

Po jedan neraspoređen učenik ostao je u Sremskoj Mitrovici i Inđiji, a po dva u Rumi i Staroj Pazovi. Što se tiče slobodnih mesta od njih 413, 219 je u trogodišnjim smerovima, a 194 u četvorogodišnjim.

U Sremskoj Mitrovici ostalo je ukupno 106 slobodnih mesta, od toga u Mitrovačkoj gimnaziji na opštom smeru na engleskom jeziku ostalo je 10 slobodnih mesta, a u Srednjoj medicinskoj školi „Draginja Nikšić“ njih četiri na smeru muški frizer.

U Prehrambeno – šumarskoj i hemijskoj u školi slobodnih mesta je ostalo najviše i to 72. Od tog broja četiri slobodna mesta na smeru tehničar za zaštitu životne sredine, 10 mesta na smeru pekar, po 11 na smerovima tehničar za lovstvo i ribolovstvo i mesar. Četrnaest slobodnih mesta je ostalo na smeru prehrambeni tehničar, a osam na smeru šumarski tehničar.

Slobodnih mesta je ostalo i u Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“, a od njih ukupno 20, 14 slobodnih je na smeru autolimar, 5 na smeru automehaničar i jedno na smeru bravar-zavarivač.

Slobodnih mesta u sremskomitrovačkim srednjim školama nije ostalo u Srednjoj ekonomskoj školi „9. maj“, kao ni u Muzičkoj školi „Petar Krančević“.

You May Also Like