Sremska Mitrovica – Građanin Sremske Mitrovice zadobio je telesne povrede prilikom eksplozije petarde ubačene u njegovo poštansko sanduče.

Policija je identifikovala tri maloletne osobe za koje se sumnja da su bacile petardu, o čemu je obavešten i viši javni tužilac za maloletnike u Sremskoj Mitrovici.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici UPOZORAVA da je zabranjena prodaja velikih petardi, rimskih sveća i ostalih pirotehničkih sredstava drugog razreda deci i maloletnim osobama. Ova sredstva deca ne smeju koristiti bez nadzora roditelja.

Takođe, građani se upozoravaju na eventualne opasnosti i neželjene posledice koje mogu nastati prilikom nestručnog i neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Upotreba pirotehničkih sredstava je ZABRANJENA u zatvorenim prostorijama, na prostorima gde se okuplja veći broj ljudi, u blizini zapaljivih materija, u prevoznim sredstvima. Upozoravaju se građani da nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati požar, teške opekotine, gluvoću, slepilo, invalidnost.

Pirotehnička sredstva mogu prodavati isključivo firme, ovlašćene za takvu vrstu delatnosti.

Iz Policijske uprave pozivaju građane da sva eventualna saznanja o nedozvoljenoj prodaji pirotehničkih sredstava u objektima i na način koji nisu za to predviđeni, prijave najbližoj policijskoj stanici, na telefon 192 ili Odeljenju za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici na telefon 022/614-641.

You may also like