Potvrda dobrog rada Plesnog kluba

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Plesni klub „Sirmium Dance“ iz Sremske Mitrovice ovog vikenda je bio veoma uspešan.

U subotu je u Bečeju održan prvi kvalifikacioni turnir za solo i duo nastupe u organizaciji Srpske Plesne Asocijacije i Plesnog kluba „Max Dance“. Plesni klub „Sirmium Dance“ imao je svoje predstavnike, a svi takmičari iz mitrovačkog kluba su se, shodno svom debitantskom nastupu, takmičili u B selekciji i zabeležili sledeće rezultate.

eleonora i natasa

-Nataša Kević – moderan balet solo kategorija dece 1.mesto
-Nataša Kević i Eleonora Jokić Runtić jazz dance duo kategorija dece 1.mesto
-Katarina Čolić – jazz dance solo juniori 1.mesto
-Miloš Bandić – disco dance solo juniori 1.mesto

Zanimljivo je da su ova takmičenja strogo definisana i određena kada je u pitanju kodeks oblačenja, kako kostimi ne bi uticali na ocenu, pa su tehnika i koreografija bili presudni.

U nedelju su u Beogradu, sa druge strane, selekcijom najboljih klubova iz Srbije izabrani Katarina Čolić i Miloš Bandić, koji su tako dobili priku da učestvuju u projektu jedanaest zemalja u organizaciji predsednice CID UNESCO Ivane Milovanović i plesnog koreografa Milice Cerović. Poseban podatak predstavlja i to da je na ovom Master Classu priliku da nastupa samo 30 odabranih iz cele države, a da je gost bio američki koreograf Bil Hejstings.

U narednom periodu mitrovački plesni klub čekaju mnogobrojna takmičenja a prvo je Springfest koji će se održati 2. aprila u Novom Sadu

Možda Vam se svidi i