Pomoć za roditelje: „Roditeljski telefon“

Od strane Ozon
0 komentar

Roditelji kojima su potrebni saveti u vezi sa roditeljstvom mogu ih dobiti besplatno na „Roditeljski telefon“ 0800- 007-000.

„Roditeljski telefon“ je osnovan 3. maja ove godine zajedničkim radom tog centra, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boraccka i socijalna pitanja a uz podršku UNICEF-a i Telekoma.
Od tada, 25 psihologa i pedagoga je primilo 562 poziva. Dužina poziva je različita, od svega nekoliko minuta pa do pola sata.

Roditelji najčešće zovu jer ne znaju kako da čitaju određeno ponašanje dece, bilo da su to buntovna ponašanja kod najmlađih ili otpor autoritetu i naglo otuđenje kada je reč o adolescentima.
Usluga „Roditeljski telefon“ je već šest meseci u fazi pilotiranja i biće još godinu i po dana, do kada bi trebalo da bude izvesno koliko je korisna građanima i koji su efekti. Nakon toga, ako se pokaže korisnom, postaće stalna usluga.

Pozivom na broj 0800-007-000 roditelji ali i svi drugi koji učestuvuju u vaspitanju dece mogu svoje dileme da reše u razgovoru sa stručnjacima bez obaveze da zakazuju ili daju podatke.
Svi razgovori, iako ih obavljaju stručnjaci, imaju i supervizore.

RTS

You may also like