Pokrajinski sekretar Njilaš posetio Sremsku i Mačvansku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas su u Sremskoj Mitrovici boravili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i zamenik pokrajinskog sekretara Milan Kovačević. Oni su se prvo sastali sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Vladimirom Sanaderom u Gradskoj kući, da bi nakon sastanka obišli radove na izgradnji novog objekta osnovne škole u Mačvanskoj Mitrovici.

img_1591

“Vrlo sam dodovoljan onim što sam video u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, inače ovde sam prvi put i mogu da kažem da je ovo izuzetno lep primer kako se jedna lokalna samouprava, u ovom slučaju Grad Sremska Mitrovica, ophodi prema obrzovanju”, rekao je Njilaš prilikom posete radova. On je izrazio zadovoljstvo do sada urađenim, kao i činjenicom da će se ispoštovati svi zadati rokovi za kraj prve faze radova.
Njilaš je takođe rekao da će Pokrajinska vlada u narednom period u skladu sa svojim mogućnostima pokušati da se finansijski uključi u projekat izgradnje škole i da se nada da će to isto učiniti i Vlada Republike Srbije kako bi đaci u Mačvanskoj konačno dobili školu kakvu zaslužuju.

On se kratko osvrnuo i na sastanak koji je imao sa gadonačelnikom Sanaderom i njegovim saradnicima na kojem je konstatovano da je saradnja lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje adekvatna, ali su se svi prisutni složili da ona treba da se produbi u narednom periodu.

img_1604

“Izgradnja nove škole u Mačvanskoj Mitrovici možda je jedno od najvećih ulaganja u obrazovanje na teritoriji cele Vojvodine, a sasvim sigurno na teritoriji Grada Sremska Mitrovica”, rekao je Sanader prilikom obilaska radova i dodao da će škola u Mačvanskoj Mitrovici biti simbol obnove obrazovnih institucija.

Sanader je podsetio je rok za završetak prve faze radova kraj novembra meseca i da je do sada uloženo 58 miliona dinara u projekat.

“Mi se intenzivno spremamo za početak druge faze, odnosno u toku je razrada projekta za unutrašnje opremanje škole, tako da jedan od razloga same posete sekretara i njegovog zamenika je da vidimo na koji način Pokrajina može da pomogne da projekat izgradnje škole u narednom periodu realizujemo do kraja”, rekao je Sanader.

On je naglasio da je cilj lokalne samouprave da nakon opremanja novog objekta počne rušenje drugog dela starog objekta i izgradnja fiskulturne sale i projektom predviđenih kabineta na tom mestu.

Prema rečima Sanader današnja poseta pokrajinskog seketara bila je još jedna prilika i da se predstave projekti koje je Grad Sremska Mitrovica započeo i koje tek ima u planu da realizuje, kao i da će se u narednom peridu ostvariti komunikacija sa različitim nivoima vlasti kako bi lokalna samoupava Grada Sremska Mirovica pokušala da obezbedi što veća sredstva za realizaciju istih.

You may also like