Počeo futsal turnir za devojčice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici juče je i zvanično počeo Turnir u futsalu za devojčice.

Na takmičenju učestvuje 6 ekipa i to: ŽFK „Spartak“ iz Subotice, ŽFK „Vojvodina“ iz Novog Sada, ŽFK „Sremice“ iz Sremske Mitrovice, ŽFK „Radnički 1919“ iz Zrenjanina, ŽFK „Budućnost“ iz Banatskog Brestovca i ŽFK „Inđija“ iz Inđije. Sve ekipe sačinjene su od devojčica 2001. godište i mlađih.

„Mi smo pre dve godine krenuli u jednu ozbiljnu promociju ženskog fudbala i na ovaj način samo želimo da potvrdimo da stojimo delom iza svojih reči, jer ukoliko želimo da promovišemo ženski fudbal i bavljenje sportom mi moramo da se potrudimo da na bilo koji način organizjemo deci ovakva i slična dešavanja i da im jednostavno stvorimo mogućnost da se bave sportom“, rekla je Danijela Stojiljković Savić, predsednica ŽFK „Sremice“, organizatora turnira.

s

Ona je objasnila da će Turnir trajati deset kola, a da sve ekipe koje učestvuju se takmiče i u Razvojnoj ligi Srbije.

„Na ovom turniru akcenat je na najmlađim devojčicama samo iz razloga jer one nemaju pravo nastupa u regularnom takmičenju i upravo ovako želimo da ih motivišemo da se uključe, da igraju fudbal, da se bave sportom na bilo koji način“, rekla je Stojiljković Savić i dodala da se nada da će turnir postati tradicionalan i okupiti što veći broj devojčica.

„ŽFK „Sremice“ je stvarno jedan reprezentativan klub iz Sremske Mitrovice koji evo postoji blizu četiri godine i zaista na najbolji način afirmiše razvoj ženskog fudbala i uopšte ženskog sporta“, rekao je prilikom otvaranja Turnira načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

Takmičenje je organizovano po dvokružnom bod sistemu, i to po dva kola u jednom takmičarskom danu. Nakon pet takmičarskih dana, organizovaće se i finalni dan kada će biti proglašen pobednik Futsal turnira za pionirke. U ovom finalnom danu, biće odigrane i tri revijalne utakmice i to između regiona Vojvodine: Srema, Banata i Bačke.

You may also like