Počeli radovi na samom bazenu u okviru nove hale

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Izgradnja bazena u Sremskoj Mitrovici svakodnevno napreduje. Iako vremenski uslovi nisu bili povoljni, ipak nisu mnogo uticali na dinamiku izvođenja.
Danas u toku dana rade se radovi na pripremi podne ploče bazena. Kako je za radio Ozon rekao Miloš Kralj, šef gradilišta i odgovorni za izvođenje radova, nakon pripreme podne ploče bazena nastavljaju se radovi zidova bazena.

Nakon radova na ploči plaže ulazimo u bezbednosno rizičnije pozicije, da kažem tako, jer će hala bazena od kvote terena biti oko 14 metara visine. Mnogo vremena će se izgubiti dok ne uradimo još oko osam metara u visinu, a trenutno smo na 4, 5 metara, dodao je Kralj.

Ceo objekat će biti 35 metara dužine i 33 metra širine, dok će bazen biti 25 metara dužine, 13 metara širine i celom svojom dužinom 1,8 metara dubok što omogućava da se u njemu održavaju i takmičenja.

Ukupna vrednost projekta izgradnje bazena sa svim pomoćnim objektima iznosiće oko 1,3 miliona dinara.
Izgradnju ovog bazena finansira grad Sremska Mitrovica. Radove izvodi Best izgradnja.

KAKO ĆE IZGLEDATI UNUTRAŠNJOST BAZENA
Objekat će imati prizemlje i sprat ukupne neto površine 2.150 m2. Ukupna bruto površina objekta je 2.310 m2. Projekat je urađen prema potrebama i željama Grada Sremska Mitrovica, u skladu sa opštom namenom objekata i Fina standardima.

Glavni ulaz za posetioce i sportiste je sa zapadne strane i pristupne ulice gde je obezbeđen parking. Ulazni hol u prizemlju sadrži info pult, kancelariju, prostor za sedenje i stepenice koje vode do tribina bazena. Iz hola sa kupljenom kartom ili propusnicom prolazi se kroz kontrolni punkt i ide do svlačionica sa toaletima. Iz svlačionica se izlazi u čisti hodnik koji vodi do tuševa, teretane, SPA centra i vertikalne komunikacije (stepenice i lift) koji vode do bazena.

Na prvom spratu postavljena su dva bazena: plivački bazen 13 x 25 m, sa 5 traka i rekreacioni bazen 7 x 10 m, dubine 0,9 m, sa dodatkom „relaks“ bazena sa vodenim atrakcijama.

Bazenske plaže obezbeđuju prostor za ležaljke, a poseban kvalitet ima plaža na terasi orjentisane ka jugu. Tribine za gledaoce kapaciteta 80 mesta postavljene su uz severnu fasadu i pružaju se u dva reda. Na zapadnoj fasadi izbačeno u polje u vidu prepušta je prostor za kafić. Prostor bazenske plaže proširen je i na galeriju iznad stepenica, šanka i magacina kafea.
Ulaz za zaposlene je sa severne strane. U bloku za zaposlene projektovane su kancelarije, svlačionica za zaposlene sa toaletima, vešeraj i čajna kuhinja. Prostor za zaposlene direktno je povezan sa info pultom, tj. ulaznim holom. Iz hodnika postoji i direktna veza sa tehničkim blokom.

Sa južne strane objekta, projektovan je lokal, Spa centar koji može da funkcioniše kao nezavisna celina ali je omogućena direktna veza sa prostorijama bazena.

Tehnički blok smešten je u prizemlju objekta. Ulaz je sa severne strane. Tehnički blok je u odnosu na nultu kotu prizemlja ukopan 1,72 m. U tehničkom bloku smeštena je prateća tehnička oprema: klima komore, bazenska tehnika, filteri i pumpe, kompenzacije bazena itd.

Možda Vam se svidi i