Danas i zvanično: Petković nije više gradonačelnik

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na danas održanoj šestoj sednici Skupštine grada gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković i zvanično je prestao da obavlja tu funkciju. Kao razlog zbog kojih Petković nakon manje od tri meseca od imenovanja napušta funkciju gradonačelnika navodi se nepoverenje koje mu je izglasano na poslednjem Gradskom odboru Srpske napredne stranke, čiji je Petković član.

Sasvim opravdano odborničko pitanje zbog čega je konkretno Petkoviću izglasano nepoverenje postavio je Aleksandar Prodanović iz opzicije. Prodanović je u svom obraćanju odbornicima i organima Skupštine postavio pitanje predsedniku Gradskog odbora Srpske napredne stranke zbog čega je Petkoviću izglasano nepoverenje i zatražio konkretan odgovor, da li su u pitanju lični razlozi ili je Petković uradio nešto na štetu grada i građana Sremske Mitrovice.

Kako radio Ozon nezvanično saznaje Petković priprema polaganje advokatskog ispita i otvaranje advokatske kancelarije u Novom Sadu, a kako je i sam na sednici najavio povlači se iz političkog života.

Prethodnih dana mediji su objavili da je Petković dao ostavku iz ličnih razloga.

Na mesto načelnika Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Petković je došao kao član stranke „Vredna Mitrovica“, nakon toga je prešao u Srpsku naprednu stranku i vrlo brzo postao i gradonačelnik Sremske Mitrovice. Kao načelnik u Gradskoj upravi uz vođstvo bivšeg gradonačelnika pokazao se kao dobar i vrlo uspešan radnik, a s obzirom da je 11 godina uspešno gradio paralelno ličnu i političku karijeru, ostaje samo da se zaključi da ili nije dorastao funkciji na koju je postavljen ili ipak postoje neki lični razlozi za ostavku, odgovor na ova pitanja novinari nisu dobili od nadležnih, pa ni od samog Petkovića.

Odgovor na postavljeno pitanje odbornika Prodanovića očekujemo da dobijemo na sednici koja je zakazana za 12 časova.

Istovremeno, Vladimir Petković nije predao svoj mandat, što znači da ostaje na mestu odbornika u Skupštini Grada, što je i navedeno u saopštenju koji je dao GO SNS.

U zvaničnom saopštenju GO SNS piše da se zahvaljuju Petkoviću na dosadašnjoj saradnji, ali i navode da se on vraća na mesto odbornika.

„Zahvaljujemo se dosadašnjem gradonačelniku Vladimiru Petkoviću na saradnji u prethodnom periodu. Njegov povratak na mesto odbornika u Skupštini grada Sremska Mitrovica, predstavlja pojačanje naše odborničke grupe. Nadamo se uspešnoj saradnji u budućnosti, a sve u interesu građana“, navodi se u Saopštenju.

Imena novog gradonačelnika i zamenika gradonačelnika biće poznata nakon VII sednice Skupštine grada koja će se održati danas u podne.

Možda Vam se svidi i