Participativno budžetiranje: Opremanje seoskih abulanti Doma zdravlja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prethodne nedelje građani Sremske Mitrovice imali su priliku da se izjasne koji je to projekat koji žele da bude uvršten u gradski budžet i realizovan naredne godine. Većinom glasova donete je odluka da će to biti projekat koji obuhvata opremanje seoskih abulanti Doma zdravlja.

Rezultati galasanja predstavljeni su na konferenciji za medije održanoj danas u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Glasanje je organizovano u okviru projekta „Participativno budžetiranje“ koji se u Sremskoj Mitrovici sprovodi drugu godinu za redom, a pored opremanja seoskih ambulanti predlozi, odnosno projekti za koje se moglo glasati bili su i projekat izgradnje biciklističke staze od Poslovno sportskog centra „Pinki“ do industrijske zone „Jezero“, postavljanje sportsko – rekreativnih sadržaja u parku kod Atletskog stadiona i postavljanje fontane ispred PSC „Pinki“.

Pored uslužnog centra u Sremskoj Mitrovici glasanje je održano i u prostorijama mesnih zajednica Laćarak i Mačvanska Mitrovica.

„Od ukupnog broja glasača 45% njih se izjasnilo da želi da se realizuje projekat koji obuhvata opremanje seoskih ambulanti Doma zdravlja i upravo taj projekat će biti uvršeten u gradski budžet, odnosno budžet Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Za njegovu realizaciju biće izdvojeno 3 miliona dinara“, rekao je na konferenciji šef kabineta gradonačelnika Branko Jakovljević.

On je objasnio da će pre samog opremanja abulanti Grad Sremska Mitrovica uložiti sredstva u visini od 5 miliona dinara za opremanje pojedinih objekata Doma zdravlja, odnosno ambulanti.

Prema podacima koje je na konferenciji takođe izneo Jakovljević od oko 79.000 stanovnika koliko ih ima opština Sremska Mitrovica popunjenih, odnosno važećih glasačkih listića bilo je tek 458 (Sremska Mitrovica 373, Laćarak 68, Mačvanska Mitrovica 17).

Mitrovčani se nisu masovno uključili u projekat „Participativno budžetiranje“, a njih 206 od 458 koji jesu odlučili su da je opremanje ambulanti u selima trenutno za njih najvažniji od ponuđenih projekata.

Možda Vam se svidi i