„Park prinčeva“ dočekuje atletičare

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Međunarodni Atletski miting „Sremska Mitrovica 2016“ za juniore/ke i starije pionire/ke održaće se u subotu, 30. aprila sa početkom u 14:00 časova na Gradskom atletskom stadionu, poznatijem kao „Park prinčeva“.

Na Mitingu se očekuje se učešće oko 300 takmičara, kako iz Srbije tako i iz zemalja iz regiona, a za sada su svoj dolazak potvrdili atletičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Mađarske koji će se za titulu najboljeg boriti u 15 trkačkih, četiri bacačke i 4 skakačke discipline.

„Želja organizatora je da ovaj Miting koji se već tri godine održava u našem gradu postane tradicionalan i da se održava svake godine poslednjeg vikenda aprila ili prvog vikenda maja, a sve u zavisnosti od programa Atletskog saveza“, rekao je Stevan Radenković, predsednik Zbora atletskih sudija Sremska Mitrovica i tehnički direktor Mitinga.

On je rekao i da je ulaz na miting za posetioce besplatan i pozvao sve ljubitelje atletika da svojim prisustvom podrže kako domaće, tako i gostujuće atletičare.

Prošle godine učešće na Mitingu uzelo je 267 učesnika od kojih je njih 50 bilo iz dva sremskomitrovačka kluba, AK „Sirmium“ i AK „Srem“.

Organizatori Mitinga su lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica, Zbor atletskih sudija i uprava Gradskog atletskog stadiona.

Možda Vam se svidi i