Otvorene Sportske igre mladih

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Danas su i zvanično počele Sportske igre mladih, a u Sremskoj Mitrovici će se ove godine u različitim sportovima takmičiti preko hiljadu takmičara uzrasta 2001. godište i mlađi. Ujedno je otvoren i multifunkcionalni teren koji je donacija kompanije Cooper Standard.

Sportske igre mladih se u Srbiji organizuju treću godinu zaredom, a supervizor organizacije Sportskih igara mladih u Srbiji Ivana Jovanović, kaže da je sve na veoma visokom nivou. „Ove Igre su najveće sportsko dešavanje za mlade na Balkanu, i zadovoljstvo je videti da se u ovakvom jednom sportskom gradu obara rekord u broju učesnika“, rekla je ona.

sportske igre mladih 3

Otvaranje multifunkcionalnog terena pored Poslovno-sportskog centra „Pinki“ i budućeg gradskog bazena, kompanija Kuper je poboljšala uslove koje mladi sportisti imaju, a direktor ogranka u Srbiji Marek Budzovski rekao je da je to rezultat sjajnog odnosa ove kompanije sa lokalnim vlastima. „Strategija naše kompanije je da u svakoj od zemalja gde imamo pogon uradimo nešto za lokalnu zajednicu, i u Srbiji je odlučeno da to bude ovaj multifunkcionalni teren“ dodao je on i rekao da to naravno nije kraj sjajne saradnje sa Sremskom Mitrovicom.

teren 1

Sportske igre mladih u Sremskoj Mitrovici se održavaju u organizaciji Sportskog saveza grada, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Vlade republike Srbije. Međutim, u organizaciji je indirektno učestvovao i grad što je potvrdio i načelnik Uprave za sport Ilija Nedić. „Ovakvi događaji su veoma bitni za sport u Sremskoj Mitrovici, i nadam se da će oni, zajedno sa unapređivanjem infrastrukture, doprineti boljim rezultatima, kako u školskom tako i u profesionalnom sportu“, rekao je Nedić.

Najuspešniji sa ovih Sportskih igara mladih u Sremskoj Mitrovici plasiraće se na takmičenje u Beograd, a tamo će imati priliku da obezbede učešće na svojevrsnoj mini-Balkanijadi omladinskog sporta koja će se održati u Splitu.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

xdress 09.06.2016. - 10:26 pm

sve je to lepo ali sta je sa platama u cooper standardu? sa uslovima rada u firmi? sta je sa ljudima koji su zaradili donaciju? zasto se o njima vise ne pise, vise ni reci?

Komentari su zatvoreni.