OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“: Svečani prijem đaka prvaka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 10. juna u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici održan je prijem prvaka.

Kao i svake godine za program su bili zaduženi učenici četvrtih razreda, koji tako označavaju svoj prelazak od „malih“ ka „velikim“ đacima i prave mesto za nove generacije. U trajanju od 30 minuta svi učenici 4-1, 4-2, 4-3 i 4-4 pokazali su šta su to spremeli za svoje nove drugare. Bilo je tu i glume, horskog pevanja, sviranja na instrumentima, ali i gimnastičkih elemenata!

fotografija (5)

fotografija (3)

Budućim prvacima su se posebno dopale numere u kojima su i sami mogli da učestvuju, pa se cela škola orila od pesme „Kad si srećan“, a sa posebnom pažnjom su slušali kako bilingvalci pevaju „Točkove na autobusu“ na engleskom jeziku.

fotografija (7)

Pomno su pratili i dramatizaciju koja prikazuje podelu đačkih knjižica, a u publici je vladao tajac, iako je to bila poslednja tačka programa, valjda i sami svesni važnosti onoga što u tim knjižicama piše.

fotografija (6)

Učiteljice Olivera Mikloš, Marijana Totović, Jasmina Šobić i Lidija Foks, koje ove godine ispisuju knjižice četvrtacima, priznaju da im neće biti lako da se rastanu, ali se raduju novoj generaciji Zmajevaca.

fotografija (1)

Izvor/foto: OŠ „J.J.Zmaj“

Možda Vam se svidi i