Olimpijski plamen iz Mitrovice ispraćen u Vranje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prigodnom manifestacijom održanom ispred Poslovno sportskog centra “Pinki” u Sremskoj Mitrovici danas je ispraćen Olimpijski plamen koji je pre četiri godine stigao u Sremsku Mitrovicu.

2012. godine Sremska Mitrovica bila je domaćin Školske olimpijade, a ove godine u maju mesecu Olimpijada će se održati u Vranju, što je upravo i naredna destinacija plamena.

Trenutno je oko sedamdeset osnovaca sa teritorije Sremske Mitrovice koji su već sada obezbedili učešće na Školskoj olimpijadi, oni će nastupiti u deset različitih sportova, kao što su tenis, odbojka, rukomet, atletika i dr. ali s obzirom da kvalifikacije još uvek nisu završene iz Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, kao i iz Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica napominju da očekuju u narednih mesec dana da se još jedan broj mladih Mitrovčana izbori za učešće na Olimpijadi.

“Nadam se da će naši osnovci ponovi uspeh koji su ostvarili prošle godine na Sportskim igrama mladih i u Beogradu na Državnom prvenstvu i u Splitu na regionalnom takmičenju”, na manifestacji rekao je načelnik za sport Ilija Nedić prilikom. On je poželeo puno sreće i uspeha takmičarima, ali i trenerima.

“Najbitnije je da se deca upoznaju, druže, da razvijaju dobre međusobne ljudske odnose, sportski duh i osećaj za fer plej, a rezultati će doći sami po sebi”, dodao je Nedić.

Plamen je simbolično perspektivnim mladim mitrovačkim sportistkinjama koje su ispratile plamen, Sandri Polovini, Aleksandri Tadić i Mariji Dostanić predao najuspešniji sportista Sremske Mitrovice, Ognjen Filipović.

112

1

3

6

11
9

Možda Vam se svidi i