OI Rio 2016: Kajakaš „Vala“ favorit za zlatnju medalju! Tomićević i Zorić sa prvog mesta u A finale

Od strane Ozon
0 komentar

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić izborili su A finale na Olimpijskim igrama u Riju u disciplini K2 na 1.000 metara, pošto su prvi završili u svojoj kvalifikacionoj trci.

Marko Tomićević trenira za KK „Val“ iz Sremske Mitrovice.

Foto: AP Photo/Andre Penner

Foto: AP Photo/Andre Penner

Dvosed Srbije trku je završio za 3:15.298 stotinki, pa je direktno obezbedio mesto u borbi za medalje kao najbolji u kvalifikacijama. Tomićević i Zorić su iza sebe ostavili Australijance za gotovo sedam sekundi.

„Trudili smo se, želeli smo da izveslamo kavlifikacije što bolje i izbegnemo polufinale. Uspeli smo u tome. Izveslali smo stvarno dobru trku. Australija nam je pobegla u startu, ali mi smo ostali u svom ritmu, čekali finiš i obišli ih“, rekao je Zorić.

On je dodao da mu je drago što su srpski sportisti u Riju počeli da pobeđuju i osvajaju medalje.

Pored Tomićevića i Zorića plasman u finale izborila je i posada iz Nemačke, posle prvog mesta u prvoj trci, dok će se svi ostali nadmetati u polufinalu.

„To nije realna prednost, stigli smo ih u finišu i onda su oni smanjili, jer su znali da će se teško izboriti s nama, a posle imaju i trku polufinala. Mi smo hteli da idemo direktno, da imamo samo tu jednu trku i uspeli smo u tome. Što se tiče protivnika i taktike u finalu, to nas ne zanima. Mi imamo svoju taktiku koju smo razradili i koja funkcioniše. Glavni cilj sutra nam je da odveslamo svoju trku, kao da ostalih i nema. Ako to uradimo, verujem da će to biti za jako dobar rezultat“, rekao je Tomićević novinarima u Rio de Žaneiru.

Finale je na programu u četvrtak od 14 časova.

Izvor/Agencije

Možda Vam se svidi i