Održan „Olimpijski čas“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na četiri lokacije u Sremskoj Mitrovici danas je po prvi put održan „Olimpijski čas“.

U sportskoj sali „Mitrovačke gimnazije“ održana je olimpijska radionica za učenike od drugog do šestog razreda na kojoj su prisutni imali priliku da se upoznaju sa olimpijskom Draganom Tomašević. U svečanoj sali Gimnazije realizovana je tribima „Olimpijski čas sa olimpijcem“ takođe je učesnik bila Tomašević. U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je radionica na temu „Borba protiv dopinga i nasilja na sportskim terenima“ namenjena učenicima sedmih i osmih razreda, i „Olimpijska bajka“ za učenike prvih razreda osnovnih škola.

„Na meni je danas, kao nekom ko je učestvovao na Olimpijskim igrama čak četiri puta, da pokušam svoje bogato iskustvo da prenesem na decu, da im dam neki koristan savet, jer možda upravo neko od njih u budužnosti bude deo Olimpijskih igara, najveće sportske manifestacije na svetu. Izuzetno mi je drago što se ova manifestacija održava u našem gradu i nadam se da će to biti praksa i u narednom periodu“, rekla je Tomašević.

15322548_1785500908369517_772777434_o

Na „Olimpijskom času“ učestvovalo je ukupno 200 učenika iz tri škole iz grada i to Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Jovan Popović“.

Projekat „Olimpijski čas“ se realizuje već šestu godinu za redom sa ciljem da se deci približe olimpijske vrednosti, da se upoznaju sa duhom olimpizma, radom Olimpijskog komiteta i suštinom Olimpijskih igara.

15369900_1785500585036216_143035539_o

Manifestacija Olimpijski čas u Sremskoj Mitrovici organizovali su Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu, Sportski saveza Grada Sremska Mitrovica i Olimpijski komitet Srbije.

You may also like