OD PONEDELJKA GLASANJE: Biciklistička staza, fontana ili…NA VAMA JE!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovčanima je i ove godine u okviru projekta „Participativno budžetiranje“ data mogućnost da se uključe u budžetski proces. U okviru „Participativnog budžetiranja“, koje se u Sremskoj Mitrovici realizuje drugu godinu za redom, građani su imali priliku da predlože, a zatim će moći i da glasaju za projekte za koje žele da budu finansirani iz budžeta grada, a koji će doprineti poboljšanju kvaliteta života u mestu u kojem žive.

Pred Mitrovčanima će se od narednog ponedeljka, 28. novembra, pa sve do petka, 2. decembra naći četiri predloga za koje mogu da glasaju, pa će tako isključivo od broja glasova biti odlučeno da li će se u narednoj godini pare iz budžeta izdvojiti za izgradnju biciklističke staze od Poslovno sportskog centra „Pinki“ do Industrijske zone „Jezero“, postavljanje sportsko rekreativnih sadržaja u parku kod Atletskog stadiona, opremanje seoskih ambulanti doma zdravlja i postavljanje fontane ispred PSC „Pinki“.

Kutije za glasanje od ponedeljka biće postavljene na tri lokacije, po jedna u Gradskom ulužnom centru u Sremskoj Mitrovici, prostorijama Mesne zajednice Laćarak i Mačvanska Mitrovica.

„Prošle godine „Participativno budžetiranje“ bio je pilot projekat u našem gradu, reakcije na njega su bile pozitivne, tako da je Skupština Grada donela odluku da od ove godine „Participativno budžetiranje“ bude obavezno. Lično sam vrlo zadovoljan takvom odlukom, jer na taj način se deo odgovornosti za realizaciju budžeta stavlja i na građane“, rekao je načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj Duško Šarošković.

On je podesetio da je prošle godine na ovaj način izglasana izgradnja azila za pse, koja treba da se realizuje narednom periodu.

Možda Vam se svidi i