Od juna zbogom šalteri

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kako je za radio Ozon najavio načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić, Mitrovčani će već od juna meseca rešiti sproblem sa prikupljanjem dokumenata za ostvarivanje svojih prava.

„Uprava za opšte i zajedničke poslove u narednom periodu intenzivno će se baviti elektronskom upravom. U saradnji sa Direkcijom za elektronsku upravu i radnim telom Ministarstva državne uprave i lokalne smaouprave čiji smo članovi učestvovaćemo zajedno u iplementaciji novog Zakona o opštem upravnom zakonu na teritroriji Republike Srbije“, rekao je Jokić.
On je objasno da je ovaj zakon značajan u delu koji predviđa da građani više neće morati samostalno da pribavljaju dokumenta za ostvarivanje svojih prava (izvode iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu…) već će organi kod kojih dolaze biti u obavezi da to učine za njih.

usluzni centar

„Naši građani će od 6. juna dolaskom u prostorije Gradske kuće podnostiti samo zahteve, neće imati više potrebe da pribavljaju bilo kakva druga dokumenta da bi ostvarili svoje neko pravo. Mi u narednom periodu imamo nameru da izradimo softver odnosno aplikaciju koja će omogućiti našim građanima da ovaj postupak gotovo od kuće završe bez potrebe da dolaze u Gradski uslužni centar, a da rešenje ili dokument koji su tražili od nas dobiju na kućnu adresu“, priča Jokić.

On dodaje da je za očekivati da softver bude izrađen u narednih par meseci pogotovo zato što u ceo program želi da se uključi i Republički zavod za statistiku, jer im je prema rečima Jokića, naročito značajan koncept koji je osmšljen i koji Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove želi da iplementira u narednom periodu.

Možda Vam se svidi i