Obuka za mesare

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovčani koji su u potrazi za zaposlenjem, imaće priliku da se prekvalifikuju i dodatno obuče za zanimanje mesara, navode nadležni iz Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica.

Ilustracija/Poljomagazin

Ilustracija/Poljomagazin

Do ove odluke došlo je zbog potreba koje iziskuje lokalno tržište rada, s obzirom na to da na teritoriji grada posluje i kompanija koja se bavi preradom mesa.

Zainteresovani koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Grada Sremska Mitrovica imaće priliku da steknu kvalifikacije ili se prekvalifikuju za zanimanje mesara.
Obuke će se odvijati u dva ciklusa krajem ove i u toku iduće godine za po 17 lica, u okviru projekta povećanja delotvornosti i politike zapošljavanja prema ugroženim grupama, koji se finansira iz IPA fondova.

Prema navodima nadležnih iz filijale Sremska Mitrovica, nakon raspisivanja tendera, izvođač je u obavezi da obezbedi sprovođenje praktične nastave.

Po završetku obuke, lica će steći sertifikate, koji će im olakšati potragu za zaposlenjem. Zainteresovana lica mogu se javiti savetnicima u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, kako bi se prijavila za obuku.

 

RTV

Možda Vam se svidi i