Sremska Mitrovica – U utorak, 1. marta sa početkom u 10:00 časova u velikoj sali Gradske kuću u Sremskoj Mitrovici održaće se prezentacija novog Zakona o sportu, najavili su danas generalni sekretar Sportskog saveza Grada Nemanja Crnić i načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

Prezentaciji će prisustvovati Dragan Atanasov sa Beogradskog fakulteta za sport Univerziteta „Union“, jedan od kreatora novog Zakona.

12789924_1671629973089945_1562331007_o

Pored prezentacije Zakona o sportu, biće predstavljen i Program razvoja sporta grada Sremska Mitrovica za period 2016.-2018. godine, kao i saradnja sremskomitrovačkog Sportskog saveza sa Univerzitetom „Union“ u školovanju operativnih trenera.

„Cilj prezentacije novog Zakona o sportu i svih manifestacija koje Sportski savez grada organizuje jeste uspostavljanje sistema sporta na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u punom kapacitetu, a sve u skladu sa zakonom“, rekao je Crnić.

Načelnik Nedić dodao je da će sportski klubovi na teritoriji grada Sremska Mitrovica u narednom periodu pored materijalne pomoći dobiti i jednu vrstu tehničke pomoći kako od Uprave, tako i od Sportskog saveza grada, a sve u cilju da se novi Zakon u potpunosti i što bezbolnije po klubove iplementira.

„Primenom odredaba novog Zakona o sportu vođenje klubova biće dosta teži i ozbijniji posao, međutim očekujem da njegova iplementacija prođe bez problema. Klubovi će svakako nailaziti na probleme, ali zajedničkim snagama ćemo ih rešavati“, rekao je Nedić.

Novi Zakon o sportu stupio je na snagu 16. februara ove godine.

You may also like