Novi rezultati analize savske vode

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće “Komunalije“ Sremska Mitrovica, obavestava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Analiza savske vode je izvršena dana 03. avgusta i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava- Mala plaža, Reka Sava-Gradska plaža Početak plaže, Reka Sava-“Bogaz“, Reka Sava-“Dispanzer“.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima ODGOVARA II klasi Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje, osim na lokalitetu „BOGAZ“, gde se registruje povećanje indikatora fekalne kontaminacije i aerobnih heterotrofa.

ISTA SE MOŽE KORISTITI ZA KUPANJE I REKREACIJU, NAVODNJAVANJE I INDUSTRIJSKU UPOTREBU.

Preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati nakon izlaska iz savske vode, vršiti nadzor nad kupanjem male dece, posle kiše i oluje ne kupati se 2-3 dana, zabraniti pristup domaćim životinjama.

Mole se svi sugrađani da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i