Noćaj: Izgradnja vodovodne mreže teče po planu

Od strane Ozon
0 komentar

Srmska Mitrovica – Izgradnja vodovodne mreže u Noćaju odvija se prema planu, informacije su Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ iz Sremske Mitrovice. Do sada je izgrađeno 6,5 kilometara primarne i sekundarne distributivne mreže od planiranih oko 10 km. Taj posao urađen je u ulicama Luke Sretenovića, Aleksandra Markovića, Stojana Pandurovića i u delu Ulice Miladina Parmakovića. Radovi se trenutno izvode u Ulici Radivoja Bogdanovića.

Uporedo sa tim poslom u toku je i priključenje potrošača na javni sistem vodosnabdevanja.

“Interesovanje meštana je veoma veliko, a do sada njih 40 već koristi ispravnu vodu za piće. U našem Projektnom birou obrađuje se oko 100 podnetih zahteva i u narednom periodu očekujemo realizaciju priključenja na vodovodnu mrežu. U odnosu na broj domaćinstava u ovom selu, 15 odsto je do sada pokriveno zahtevima i radovima na priključenju”, kaže direktor JKP “Vodovod” Saša Bugadžija.

Vrednost radova na izgradnji vodovodne mreže u Noćaju je oko 8 miliona dinara. Projekat finansira Grad Sremska Mitrovica sredstvima koje obezbeđuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u iznosu oko 6 miliona dinara, a za koje je Grad konkurisao u prethodnom periodu. Deo radova finansira i JKP Vodovod iz sopstvenih sredstava.

Možda Vam se svidi i