Ne zaboravite od 1. novembra zimska oprema!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Od 1. novembra ponovo su na snazi odredbe Zakona o saobraćaju koje se odnose na zimsku opremu koju moraju da imaju sva vozila, tim povodom Vladimir Roljić, komandir saobraćajne policije ispostave u Sremskoj Mitrovici održao je mini konferenciju za medije.

Roljiće je iskoristio priliku da podseti vozače da zimska oprema podrazmeva pre svega zimske pneumatike čija dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od 4 mm. Takođe Roljić je napomenuo da su vozači u obavezi da na onim deonicama puta za koje postoji oznaka daobaveznog korišćenja lanaca u vozilu poseduju lance, a ukoliko na kolovozu ima snega ili leda ti lanci moraju biti postavljeni na točkove.

„Pored toga što to zakon nalaže i naša je preporuka da vlasnici vozila što pre zamene letnje pneumatike zimskim, jer su bolje za zimske uslove odvijanja saobraćaja, lakše upravljanje vozilom, a i zaustavni trag prilikom kočenja je kraći“, rekao je Roljić.

On je apelovao na vozače da zbog smanjene vidljivosti na putevima usled česte pojave magle smanje svoju brzinu kretanja, drže propisano odstojanje od vozila ispred sebe i da pre polaska na put obavezno provere ispravnost svetlosnih signalnih uređaja.

Kazne za nekorišćenje odgovarajućih zimskih pneumatika u vreme kada se na kolovozu nalazi sneg ili led iznosi 5.000 dinara, ukoliko se kazna plati u roku od 8 dana ona iznosi 2.500 dinara.

You may also like