NAJBOLJE: Kadetkinje ŽRK „Srem“ prve u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kadetkinje Rukometnog kluba „Srem“ osvojile su državno prvenstvo na završnici takmičenja koje se održalo u Mokrinu.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Nemanja Crnić ukazao je na to da je Sremska Mitrovica do sada uglavnom imala uspešne individualce, ali veoma malo uspešnih kolektiva na državnom nivou, te nagovestio da bi ove devojke mogle da budu te koje će to da promene.

Uspeh mladih rukometašica (99. godište i mlađe) može se bolje razumeti ako se zna da se one takmiče i u seniorskom sastavu, koji je ove sezone završio na drugoj poziciji na tabeli i kojem je veoma malo falilo da se plasira u najviši rang takmičenja.

kadetkinje rukomet srem 2

Trener Sremovih kadetkinja Dragan Krstić podsetio je još jednom koliko je ovo veliki uspeh, ukazujući na rezultate kluba u svim uzrasnim kategorijama, istakavši nadu da će u narednom periodu rukometnom klubu biti opredeljena veća sredstva kako bi mogao da nastavi sa stvaranjem šampionskog tima.

Kako sa osvajanjem medalja obično i ide, krenulo se sa brojem koliko njih bi moglo da završi u dresu Srbije u svojim karijerama, na šta su se predstavnik stručnog štaba i Sportskog saveza grada složili da ih sve čeka svetla budućnost u rukometu, i podsetili da se već sada tri rukometašice nalaze na spisku kadetske reprezentacije Srbije.

Možda Vam se svidi i