NAGRADNA IGRA: Skupljajte fiskalne račune

Od strane Ozon
0 komentar

Građani će uskoro imati dobar razlog da sakupljaju svoje fiskalne račune. Vlada Srbije odlučila je da se i „srećom“ bori protiv sive ekonomije i rešila da pokrene lutriju i nagradi potrošače sa fiskalnim isečcima.
Nagradna igra kao mera protiv sive ekonomije. Spreman bogat nagradni fond. Bonusi i lokalnim samoupravama gde se najviše izdaju isečci.
U kolu su robne nagrade, premija bi mogla biti i stan u Beogradu!
I lokalne samouprave će moći da se „igraju“. I za njih su spremne vredne nagrade, a u opticaju su internet-parkovi, teretane na otvorenom, dečja igrališta i drugi sadržaji.
fiskalni-rac-un-mondo-stefan-stojanovic-21
Organizacija će biti poverena Ministarstvu finansija, a već je formirana Radna grupa u kojoj su i predstavnici „Lutrije Srbije“, Američke privredne komore, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i Poreske uprave.

Lutrija je jedna od mera koje je NALED predložio u svom Nacionalnom programu za suzbijanje sive ekonomije. Vodili su se činjenicom da su u Slovačkoj, u sličnoj akciji, za četiri meseca poreski prihodi porasli za oko 500 miliona evra. Bilo je predviđeno da akcija sakupljanja računa počne još u januaru, ali je zbog izbora ceo posao odložen. Očekuje se da će do kraja godine početi njeno sprovođenje.

Izvor/Mondo

Možda Vam se svidi i