Sremska Mitrovica – Treću godinu za redom, Sremska Mitrovica se nalazi među dobitnicima prestižnog priznanja Engleskog časopisa „FDI“ najpoznatije svetske publikacije specijalizovane za promociju stranih direktnih investicija (eng. foreign direct investment) koja pruža najažurniji pregled globalnih investicionih aktivnosti i služi kao barometar atraktivnosti mnogim gradovima i regionima.

Sremska Mitrovica je uvrštena među top deset mikro gradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji pruža. To što je grad svrstan baš u ovu kategoriju kao i sama nagrada, vetar je u leđa za naredni investicioni talas koji se očekuje.

untitled

„Pred nama je veliki izazov. Novi investitori sa proizvodnjom zasnovanom na savremenim tehnološkim rešenjima traže viši nivo obučenosti radnika i na nama je da im tu radnu snagu obezbedimo u našem gradu. Ulaganja u obrazovanje i veliki infrastrukturni projekti, kao što je podvožnjak, su naš sledeći korak u stvaranju bolje klime i privlačenju novih investitora. Da smo na dobrom putu dokaz je i ova nagrada, koja je potvrda dosadašnjeg rada i ulaganja u infrastrukturu, napredovanja administracije, odnosa prema investitorima kao i spremnosti ka novim ulaganjima“, piše u saopštenju gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića.

Dodela nagrada je 15.03.2016. godine u Kanu u okviru prestižnog Međunarodnog sajma nekretnina, na kome se razgovara i o grinfild investicijama, a na kojem učestvuju i predstavnici našeg grada.

You may also like