Mitrovica od danas i zvanično ima novog gradonačelnika

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na 2. Sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica koja je održana danas, sa 47 odbrorničkih glasova od ukupno prisutna 54 odbornika za novog gradonačelnika Sremske Mitrovice postavljen je dosadašnji načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimir Petković.

Pored Petkovića na sednici je na mesto zamenika predsednika Skupštine grada postavljena Jasenka Đaković, dok je na mesto zamenika sekretara Skupštine postavljen Miloš Mišković. Takođe formirano je i Gradsko veće koje čine: Branko Krnjajić (SM), Ljiljana Božić (MM), Stevan Savčić (Kuzmin), Biljana Matić (SM), Dragan Živanović (Laćarak), Branko Todorović (SM), Boško Nikolić (SM), Srđan Tešić (SM), Željka Milinković (SM), Branko Gvozdenović (Čalma), Jovan Kotarac (SM).

vladimir petkovic1

U svom obraćanju prisutnima Petković se pre svega zahvalio Branislavu Nedimoviću na dobroj saradnji, ali i na svemu što je za vreme dok je obavljao funkciju gradonačelnika uradio za Sremsku Mitrovicu. On je izrazio nadu da će biti njegov dostojan naslednik, i najavio da će lokalna samouprava sa njim na čelu pre svega u narednom periodu raditi na realizaciji svih ranije započetih projekata, ali i nastaviti sa dobrom prakom privlačenja investitora u grad.

„Velika mi je čast da imam tu mogućnost i da mi je ukazano poverenje da budem gradonačelnik jednog ovakvog grada. Zadaci su jasni, idemo dalje, nastavljamo ono što smo započeli, pregovoramo sa stranim, ali i domaćim investitorima, završavamo započete i pokrećemo nove projekte, nastavićemo da radimo sve ono što doprinosi razvoju našeg grada, jednostavno nema stajanja“, rekao je Petković.

Što se tiče Uprave na čijem je nekada čelu bio Petković kaže da očekuje da ona nastavi sa dobrim radom i kao do sada bude jedna od najuspešnijih u Srbiji.

Nakon osam godina Branislav Nedimović napušta mesto prvog čoveka Sremske Mitrovice, ali prema njegovim rečima on će novom gradonačelniku, ali i svima iz lokalne samoupravi biti uvek na raspolaganju za bilo kakav vid pomoći i saradnje.

„Obzirom da sam Petkovića i lično predložio za gradonačelnika od njega očekujem najviše što može da se uradi u vremenu u kojem živimo, da nastavi sa pričom o investicijama, jer mi smo stvari koje su se ticale velikih privrednih subjekata u Mitrovici, poput Mitrosa, MIV-a, Brodogradilišta „Sava“ , završili i sada moramo da napravimo jedan iskorak, a to je po mom mišljenu da obrazovni sistem prilagodimo potrebama investitora. To je jedna od najvažnijih stvari koju moramo da radimo u budućnosti, jer u suprotnom za nekih desetak godina sve ove investicije možemo i izgubiti. Što se mene tiče, ja apsolutno stojim na raspolaganju novoj lokalnoj samoupravi“, rekao je Nedimović.

On je dodao da će i u budućnosti raditi ono što je u interesu Sremske Mitrovice i njenih građana, ali i u interesu Srbije.

Predsednik Skupštine Tomislav Janković kratko je najavio da će do kraja meseca biti održana još jedna sednica na kojoj će između ostalog biti imenovani i novi načelnici gradskih uprava.

Možda Vam se svidi i