Mitrovica domaćin Seminara verske nastave

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Svečanoj sali Srpskog doma u Sremskoj Mitrovici održan Seminar verske nastave za veroučitelje svih veroispovesti u organizaciji Ministarstva prosvete, kao deo programa koji se održava petnaest godina, a treću zaredom.

Zamenik predsednika komisije za versku nastavu Vlade Republike Srbije Snežana Pavlović ovom skupu je prisustvovala kao autor programa „Unutrašnji svet obrazovanja“. „Ovaj program je mogućnost da zaronimo i otkrijemo šta se krije iza svih nastavnih predmeta koje izvodimo u školi. Takođe smo hteli da prikažemo da nam je ono što nam nudi svet duhovnosti veoma važno, neophodno u školi i primenljivo u životu“, rekla je ona.

Profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Rade Kisić govorio je o ljudskim pravima u verskoj nastavi i njihovom značaju. „Ova tema nije tako zastupljena i trebalo bi je što pre uključiti u versku nastavu“, rekao je Kisić koji je na ovom seminaru govorio o načinima bavljenja tom temom sagledavajući sve kroz multikonfesionalnu perspektivu.

Protojerej Savo Rakita naglasio je značaj održavanja ovakvog seminara u Sremskoj Mitrovici. „Namena ovog seminara je da doprinese da veroučitelji steknu što više znanja i da što uspešnije prenesu to deci“, rekao je on i dodao da će Crkvena opština Sremska Mitrovica izaći u susret svim veroučiteljima i predavačima verske nastave.

Seminaru su, osim pravoslavnih sveštenika i veroučitelja, prisustvovali kolege iz Rimokatoličke crkve, ali i slovačke Evangelističke crkve iz Novog Sada.

Možda Vam se svidi i