Mitrovčanin sa reprezentacijom četvrti u Evropi

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Na nedavno održanom 31. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja reprezentacija Srbije osvojila je visoko 4. mesto. Takmičenje je održano u Češkoj, a reprezentaciju Srbije su sačinjavali učenici četvrtog i petog razreda osnovnih škola, među kojima se našao i Mitrovčanin Petar Lukić.

Pored Petra u reprezentaciji su bili još i Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura. Svi oni su mesto u reprezentaciji obezbedili pobedom na lokalnom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“.

Povodom velikog uspeh ostvarenog u Češkoj, u zgradi Vlade Republike Srbije za mlade reprezntativce organizovan je svečani prijem na kojem su prisustvovali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević i predsednik AMSS Mirko Butulija.

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, koje već 47 godina organizuje Auto-moto savez Srbije, je tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala koje predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, sa ciljem da se najmlađi učesnici u saobraćaju na pravi način nauče saobraćajnoj kulturi.

Foto: totalcar.rs

You may also like

1 komentar

Vera 07.10.2016. - 6:12 pm

Greska u tekstu :
Petar Lukic i ostala deca su bili pobednici drzavnog odnosno republickog nivoa takmicenja, dakle bili su najbolji prvo na opstinskim i okruznim takmicenjima i tako se plasirali na republicko i zatim na evropsko takmicenje! Ne mozete zato napisati da su pobedom na lokalnom takmicenju obezbedili plasman na republicko , sto apsolutno nije tacno, jer omalovazavate njihov uspeh, koji je zaista veliki!
Nas mitrovcan Petar Lukic je kao djak tada 4.razreda OS ,,B.P.Pinki,, ( mart,april,maj 2016.) u B kategoriji od 10 do 12 godina osvojio prvo mesto u SM ,zatim bio prvi na okruznom takmicenju u Pecincima i onda osvojio drugo mesto u Beogradu na republickom i plasirao se na evropsko u Prag. Ciklus takmicenja ,,Sta znas o saobracaju,, traje tri meseca !!!! Pozdrav !!!

Komentari su zatvoreni.